Дујо, па наравно да се ништа не почиње сматрати одједном! Какво је то наопако схватање, да "административни ћитап" (како га крстиш) прописује нешто што је супротно логици, односно општеприхваћеним обичајима и правилима, те да је наум законодавца некаква "промена концепта у главама људи"?! Таква "промена концепта", ако и постоји, може да се везује само за ово наше несрећно доба. Сви разлози (историјски, економски, географски, демографски, лексички, правописни…) узимају се у обзир приликом нормативног одређивања насељених места. Ако то за тебе нема никакве везе са темом, нека ти буде, немам намере да се много око тога мајем, односно да чепљизгам.
Размислио сам мало о овоме што Стоундар наводи, делује ми логично. Губитком изворног значења, што је процес који траје, то некадање "једно нешто" постаје и суштински "друго нешто" са истим називом. Онда макар нека велико/а слово/а указује/у на ново значење тог појма. Примера ради (пример из мог краја), ако би река и даље постојала, насељено место звали бисмо Мусина река, а ако би трајно пресушила, било би Мусина Река. Нека ме Стоундар исправи ако сам погрешно схватио његов прилог.