Српски језички атеље > Језик и информатика

SrpKor se seli (JeRTeh)

(1/1)

Father Jape:
Dobio sam mejl sledeće sadržine:Uvaženi korisnici korpusa SrpKor,

Na skupštini Društva za jezičke resurse i tehnologije - JeRTeh, održanoj 21. februara 2023. godine, usvojene su sledeće odluke:

Verzije SrpKor-a (SrpKor2003, SrpKor2013) će ubuduće pod dole navedenim uslovima biti dostupne na novoj adresi https://noske.jerteh.rs/.

Pristup verzijama SrpKor2003 i SrpKor2013 na adresi http://www.korpus.matf.bg.ac.rs pod starim uslovima omogućen je do sada registrovanim korisnicima najduže još godinu dana, ali treba imati u vidu da je korpus na toj adresi na vrlo starom serveru koji može uskoro da otkaže i neće se zamenjivati, te se korisnicima savetuje da što pre otvore nalog na novoj adresi. Novi nalozi na staroj adresi http://www.korpus.matf.bg.ac.rs neće se više dodeljivati.

Pristup verziji SrpKor2003 na novoj adresi https://noske.jerteh.rs/ biće besplatan.

Pristup verziji SrpKor2013 na novoj adresi https://noske.jerteh.rs/ biće besplatan samo za članove Društva JeRTeh koji su uplatili članarinu. Svaki novi član Društva uz članarinu dobija besplatan pristup verziji SrpKor2013.

Pored navedenih verzija SrpKor-a, korisnicima na na novoj adresi https://noske.jerteh.rs/, biće besplatno dostupni i korpusi srpELTeC, WikiKorpus i paralelni korpus ItSrNer.

Podrazumeva se da određenim nalogom korpusima može da pristupa samo jedan korisnik kome je nalog i dodeljen.

Korisnici koji su uplatili članarinu Društva mogu otvoriti nalog na novoj adresi https://noske.jerteh.rs/ koristeći uputstvo o registraciji koje slikovito prikazuje svaki pojedinačni korak u procesu registracije.

Srdačan pozdrav,

dr Biljana Rujević

Sekretar Društva za jezičke resurse i tehnologije - JeRTeh

https://jerteh.rs/

Rancher:
Ја им писао на стару адресу пре неколико година да добијем налог, нико ми никад није одговорио. Иначе, нигде не видим SrpKor2003, иако кажу да је бесплатан.

Навигација

[0] Списак порука

Пређи на пуно издање