Српски језички атеље > Књижевност

Korisni linkovi

(1/4) > >>

Соња:
Трагајући за нечим другим, наишла сам на http://www.knjizevnost.org/, „Informativni portal za književnost“, из БиХ (потпуно споредна информација: колико видим, има и вести о дешавањима у Србији и Хрватској (а и мало шире) - без наглашавања „порекла“ :)). Засебна је страна, нпр. посвећена разним конкурсима. Наравно, са стране стоји гомила линкова ка сличним порталима, онлајн књижарама и сл. (И у тамошњем форуму постоји „Кафана“, чудо једно :D). Ко има времена, нека обиђе.

Бруни:
Овде шаљите линкове који су вам занимљиви, а имају везе с књижевношћу.

Немојте слати само линк, већ опишите мало шта се може на линку наћи (довољно је и да копипејстујете кратко објашњење са насловне странице).

Немојте коментарисати овде линкове које су други постовали, ако желите то да урадите, отворите нову тему.

Бруни:
Пројекат дигитализације значајних дела српске књижевности Антологија српске књижевности направљен је са циљем да се заинтересованим читаоцима широм света учине лако доступним капитална дела српске књижевности.

Дигитална едиција Антологија српске књижевности има преко 100 дела народне, старе и нове књижевности доступних за преузимање преко интернета: од средњовековних житија српских светаца и народне поезије и прозе, преко најзначајнијих дела књижевности XVIII и XIX века, до изузетних остварења с почетка XX века која нису под ауторским правима и важних савремених књижевних дела за чије су објављивање у овој едицији право дали сами аутори.

Све књиге су на српском језику и у ћириличном писму.

http://www.ask.rs/ASK_sr_projekat.aspx


(Хвала, Дадо! [fsmile])

dan555:
Пројекат Растко
 
Дефиниција и циљеви Подухвата

"Пројекат Растко - Библиотека српске културе на Интернету" (у даљем тексту "Подухват") остварује се због електронског архивирања и издавања научних и уметничких дела на World Wide Web-у, која припадају српској и сродним културама, са циљем да та културна добра - нарочито она у јавном власништву - учини доступним проучаваоцима и поштоваоцима у српским земљама и иностранству, у свом целовитом облику и под стручним надзором.

Подухват је непрофитан, невладин и волонтерски, а остварује се добровољном делатношћу појединаца и установа које се у ширем смислу баве проучавањем, развојем и очувањем српске културе.

Унутар иницијативе BalkansNet-а, односно Балканске културне мреже (www.balkans.net), "Пројекат Растко" представља експериментално чвориште, да би се методолошка и техничка искуства Подухвата проширила и употребила у средишњим чвориштима других нација и/или држава које су делови БКМ.

 http://www.rastko.rs/

dan555:
Арт-Анима

Сајт посвећен домаћој фантастици. Садржи домаће и преведене есеје са упутствима писцима почетницима, као и већи број прича домаћих писаца фантастике, познатих, као и нових.
Почетници могу поставити своје приче на форум и добити савете од осталих учесника.
Сајт прати дешавања у домаћем НФ фандому и објављује приказе нових домаћих издања.

http://www.art-anima.com/
приче - http://www.art-anima.com/d/price.html

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

Пређи на пуно издање