Ja, iskreno rečeno, uopšte ne razumem tu opsednutost domaćim rečima. Ali zaista. SrBski narod je preko glave preturio mnogo nevolja, mnogo ratova, mnogo gospodara, pa samim tim i jezik je morao da im ima mnogo uticaja, dakle, sasvim je normalno da nam je jezik pun reči koje imaju koren u drugim jezicima. Aman ljudi, pa prvu gramatiku smo dobili tek u 19. veku! Kako ti čistunci uopšte misle da se jezik negovao pre 19. veka? Španci su svoju prvu gramatiku dobili u 15. veku, četiri veka pre! Istorija nam je takva da jednostavno nije bilo moguće razvijati jezik i vokabular na isti način kako su se razvijali drugi jezici naroda koji su sve vreme dok smo mi grcali pod Turcima, imali sopstvene, ne zemlje, nego IMPERIJE. I na kraju krajeva, šta ima uopšte loše u svemu tome? Jezik je takav kakav je, i treba ga prihvatiti sa svim svojim rečima i negovati ga, a to svakako ne znači mumificirati ga, nego baviti se njime i razvijati ga, što naravno podrazumeva, između ostalih stvari, i širenje rečnika, ali svakako ne raznaftalisanjem arhaizama koje više niko živi ne koristi osim popova, nego osluškivanjem naroda. Španska Akademija je da li ove ili prošle godine odlučila da u svoj rečnik uvede reči komo tvitear, tvit, chatear i sl. reči koje narod obilato koristi a koje eto do sad nisu bile u rečniku RAE. Ljudi rade na svom jeziku i rad na njemu njihovi lingvisti uzimaju za ozbiljno, a ne kao ovi naši, koji niti rade nit daju drugima da rade. Dvaes’ godina rade na pravopisu da bi onda objavili onu sramotu prepunu grešaka. Skoro svaki jezik u regionu (dakle ne u svetu, u REGIONU) ima web stranicu i pravopis na njoj, svima na izvolte, šta mi imamo? NIŠTA. Samo znaju da pametuju (da ne kažem nešto daleko nevaspitanije, ali nažalost, istinitije) po medijima i da se prepucavaju, umesto da sednu i zavrnu rukave i ljudski krenu da NEGUJU srpski jezik, za šta se pretpostavlja da su plaćeni novcem poreskih obveznika.