Аутор тема: Inbus ključevi  (Прочитано 5987 пута)

0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Miloš Stanić

• Администратор
  • Старији члан
  • Поруке: 164
  • Говорим: енглески, македонски
  • Родно место: Крагујевац
    • Српски ми је матерњи језик
Inbus ključevi
« : 30. 10. 2013. у 18.30 »
Ovo sam video na Twitteru:

Цитат
Zašto se Inbus ključevi baš tako zovu?
Odgovor je vrlo prost: (In)nensechskantschraube (B)auer (u)nd (S)chaurte) ključ

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 9.862
  • Сајбер зевзек…
  • Говорим: шпански, енглески
  • Родно место: Београд
    • Српски језички атеље
Одг.: Inbus ključevi
« Одговор #1 : 30. 10. 2013. у 21.33 »
A šta je to uopšte?
Don’t ask me why I am a vegan, ask yourself why you’re not.

Ван мреже Miloš Stanić

• Администратор
  • Старији члан
  • Поруке: 164
  • Говорим: енглески, македонски
  • Родно место: Крагујевац
« Одговор #2 : 1. 11. 2013. у 22.20 »
Evo ovo:

Ван мреже Belopoljanski

• Староседелац
  • Поруке: 2.255
« Одговор #3 : 1. 11. 2013. у 22.30 »
Занимљиво, нисам ово знао. Мислио сам да је то „ин“ у „инбус“ јер се ради о кључу који улази „у“ завртањ.

@Бруни: Као шрафцигери, само за посебан тип шрафова који у себи имају 6-угаону рупу одређене величине и онда кључ мора да уђе тачно у њу. Незаобилазан алат, на пример, код било каквих дотезања/затезања на бициклу.

Ван мреже Зоран Ђорђевић

• Староседелац
  • Поруке: 2.426
  • Говорим: енглески, француски, немачки, БХС, натуцам руски.
  • Родно место: Београд. Живим у централној Србији
« Одговор #4 : 1. 11. 2013. у 22.48 »
@Бруни: Као шрафцигери, само за посебан тип шрафова који у себи имају 6-угаону рупу одређене величине и онда кључ мора да уђе тачно у њу. Незаобилазан алат, на пример, код било каквих дотезања/затезања на бициклу.
За шрафове (вијке) као што су ови: http://www.metalkom.rs/Images/vijcana%20roba/konfirmat.gif

Ван мреже Duja

• Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 2.848
« Одговор #5 : 2. 11. 2013. у 08.35 »
A šta je to uopšte?

A baš sam ti pedagoški bio obrisao istu ovakvu poruku… Al ne vredi…

Ako možemo Daniju da kažemo da pogleda na Guglu ili Pravopisu za trivijalna pitanja, sigurno je primereno i da ti kao moderator to radiš. Za to bi ti trebalo čak i manje napora od kucanja pitanja ovde. Dva pitanja, štaviše. Nije u pitanju opskurni lingvistički termin nego relativno svakodnevni predmet.

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Сајбер зевзек…
    • Српски језички атеље
« Одговор #6 : 2. 11. 2013. у 09.49 »
А, па знам то, то обавезно деле у Икеи са намештајем који треба сам да склопиш. Нисам знала да се то зове инбус кључ.

Дујо, грешиш, никако то није исто. Као што тражимо да се за превод дају све потребне информације, дакле контекст, и сл. тако је битно да се и у осталим питањима да додатна информација, почев од тога ШТА је нешто, уколико се ради о нечему што вероватно не знају сви шта је (а алат свакако спада у ту категорију, јер да би користио неки алат, не мораш обавезно да знаш и како се зове — мој пример). А ово овде и није било питање, него пре обавештење, тј. информација коју је Милош вероватно хтео да подели с нама.Што се поређења с Данијем тиче, основна питања која се могу наћи у П се циклично понављају, па је и разумљиво да је досадно стално одговарати на једно те исто, док "шта је то" баш и није, јер се увек поставља за други појам.

Ван мреже Stoundar

• Староседелац
  • Поруке: 3.062
« Одговор #7 : 2. 11. 2013. у 10.28 »
Ali Bruni, zašto bismo gubili vrijeme objašnjavajući tekstom (u prevodu, nogama i rukama) šta je to, ako Google Image Search može izbaciti 150 slika za taj upit? Šta ako postavljač pitanja nepotpuno ili pogrešno objasni stvar?

Ako se interesujem za nečije pitanje, uglavnom ću i sam istražiti o čemu je riječ, da ne bi bilo kakvih nesporazumâ i rasprave u pogrešnom pravcu. Ako mi nije do istraživanja, neću ni odgovarati.
« Последња измена: 2. 11. 2013. у 10.31 Stoundar »

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Сајбер зевзек…
    • Српски језички атеље
« Одговор #8 : 2. 11. 2013. у 10.35 »
Jedan link ka slici, ili sama slika, kao što je Miloš uradio, sasvim je dovoljno. I ne, nije bitno da se interesuje onaj koji odgovara, jer taj koji odgovara treba da ima sve informacije da bi odgovorio. Nije na njemu da TRAŽI dodatne informacije, nego na onom ko pita da da kompletnu informaciju o onom što pita.

Ван мреже Duja

• Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 2.848
« Одговор #9 : 2. 11. 2013. у 10.49 »
Pa čovek je, prosto, pretpostavio da svi znaju šta su inbus ključevi. A ako ne znaju, da mogu lako da saznaju ako ih zanima. Slažem se da treba dati kontekst, ali ovde je, izvini, u pitanju lenjost.

Eno u kanti Danijevih pitanja šta su "letva volana" i "Vilerovi gobleni" (što je daleko teže za izguglati od inbus ključeva). Pa nismo služba za pomoć u guglovanju.

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Сајбер зевзек…
    • Српски језички атеље
« Одговор #10 : 3. 11. 2013. у 10.15 »
Lenjost za jedne, nedovoljna informacija za druge. Nemam zaista nameru ovde da se natežem, ali Danijeva obrisana pitanja nemaju veze s ovim. Nisam ja otvorila temu da bih pitala šta su to inbus ključevi, nego sam pitala za objašnjenje onog ko je otvorio temu. Tu ima debele razlike. Da je neko otvorio temu o Vilerovim goblenima i da je Dani pitao a šta je to, sigurno tema ne bi bila izbrisana. Relacije koje praviš nisu nikako dobre. Opet ti ponavljam: niko nije dužan da traži po internetu da bi ti pomogao. Dužan si sam da daš što više informacija. Ako si pretpostavio da neko nešto zna, a onda se ispostavi da ne zna svako ima pravo da pita šta je to, koliko god to nekom izgledalo osnovno. Ja ne očekujem da baš svi koji posećuju ovaj forum, na primer, poznaju sve španske običaje, pa nemoj ni ti od mene očekivati da poznajem imena baš svih alata.

S druge strane, sve i da jeste lenjost, nije dovoljan razlog za brisanje posta. Ni mog, niti bilo čijeg. Odmah da te preduhitrim, ovo nema veze s Danijevim temama. Kako i zašto, već sam ti objasnila gore.

Тагови: