Ok. Međutim, i dalje mislim da ne bi trebalo da se računaju pod standard. Barem ne u 21. veku, jer je više nego očigledno da se danas retko koriste i isključivo u stručnim krugovima, da tako kažemo, tj. u sredinama gde ima raznih životinja i gde te životinje aktivno se pare, bivaju trudne i porađaju se.
Не знам да ли би разговор два домаћина у неком селу могао да се подведе под ускостручни разговор.
Као, да будем поштен, и разговор два клинца о неким геџетима.
S tim što domaćini govore o nečemu što samo oni poznaju, a klinci o gedžetima govore o nečemu što većina mladog sveta, bilo da su iz grada, bilo da su iz sela, poznaju.
Vrtimo se u krug.
Stručan jezik nije samo jezik individua koje su završile fakultete. Stručan jezik je i jezik automehaničara, vodoinstalatera, ili radnika na građevini. Svaki govor koji se ograničava na neku profesiju, bilo da je za nju potreban fakultet ili samo četiri razreda škole, može se nazvati stručnim jezikom, ili stručnim žargonom.
BP, "meni je kul" sasvim je ličan stav, koji je ok, naravno, ali to ne znači da zato što su nam neki izrazi dragi, treba da očekujemo da ih i svi drugi poznaju. Naravno, i moje mišljenje je potpuno ličan stav, tako da smo u neku ruku na istom…