Општа питања > Добро дошли!

Поздрав свим љубитељима језика!

(1/2) > >>

Atrahasis:
Поштовање,

Пре свега, било би уљудно да се представим и кажем пар реченица о себи.
Зовем се Урош и тренутно сам студент права. Рођен сам и живим у Београду.
У своје слободно време волим да преводим филмове/документарце са енглеског језика. Љубитељ сам квалитетног филма и "класичне" музике…

Пошто сам чуо за овај форум и пошто сам се и сам уверио у његов квалитет и корисност, решио сам  да постанем члан. Додуше, нећу да будем неискрен и кажем да сам овде само зато што ми се форум и сајт допадају већ сам се, поред осталог, учланио јер ми треба и мала помоћ. Наиме, интересује ме да ли неко зна некакве речнике за преводе имена животиња и биља са енглеског или латинског језика.? Дакле, конкретно ме интересује некакав речник номенклатуре животињског и биљног света (целокупне флоре и фауне) са српским преводима.

Завршићу са својим похвалама и захвалама свим људима који су оставили прегршт корисних и поучних информација на овом форуму. Велико Вам хвала за све.

Све најбоље,
Урош А.

P.S. Замолићу администраторе да ме упуте на одсек форума на коме могу да отворим тему у вези овог речника. Унапред хвала.

Rancher:
Поздрав, Уроше, и добро дошао! :)

Нажалост, не знам ни за један такав речник сем овог (Српска номенклатура птица Европе). Можда ће остали бити од веће користи.

Duja:
Dobro nam došao!

Mislim da je forum "Prevođenje" najprikladniji, a i lako ćemo premestiti.

Бруни:
Zdravo, Uroše, i dobro nam došao. Ja za te stručne stvari koristim Vikipediju kao "rečnik". Potražiš na engleskom, pa klikneš na srpski. Sad, ja koristim to uglavnom za hemijska jedinjenja, medicinske pojmove i slično, i to u pravcu španski-engleski, ali mislim da i srpska Vikipedija može biti od pomoći u većini slučaja, jer ako članci i nisu obimni, imaju barem naslov, što je zapravo tebi i potrebno.

Atrahasis:
Хвала свима на топлој добродошлици!

Све најбоље Вам желим.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

Пређи на пуно издање