Ма какав црни стручни текст! Може он да буде колико хоће неуропсихијатар (нешто ми није јасно какве везе имају религија и психијатрија, али опет, не знам ни какве везе имају психијатрија и хомосексуалност) његови ставови изражени у том спису су пре свега плусквамперфекат медицине, а друго, поред тога што су закључци апсолутно погрешни (није ни чудо кад креће од Фројда и Едиповог комплекса и онда целу једну социјалну групу прогласи девијантним лудацима који се боје жена, и мрзе свог оца — видиш ли ти колико то нема везе с мозгом?! Ништа даље од истине, упознала сам на десетине гејова и веруј ми, сваки од њих је нормална особа која воли своје родитеље и има гомилу жена пријатељица) такође се могу сматрати и дискриминаторским, понижавајућим и увредљивим. С друге стране, не чуди ме да баш неко с таквим "научним" ставовима користи реч хомосексуализам а не хомосексуалност. Разлика постоји и велика је, јер да није, сами хомосексуалци не би инсистирали на њиховом одвајању.
Као што рекосмо већ, -изам је увек везан за покрет, за неко ангажовање, политичко, уметничко, и сл. али то је увек карактеристика неке групе, нешто што долази споља, док је -ост једноставно особина људског бића као јединке и ништа даље од тога. -изам би евентуално могао да се употреби правилно а да не буде у негативној конотацији као "начин, стил живота", "геј култура", која такође постоји као феномен модерног друштва.