Општа питања > Добро дошли!

Поздрав свим љубитељима језика!

<< < (2/2)

Соња:
Добродошлица и од мене.

И даље не знам да постоји општи речник какав ти треба (већ је неко питао, одавно - али од тад нисам проверавала), али можда могу помоћи. Ако можеш, шаљи конкретна питања: ако не будем сама знала одговоре, могу питати колеге. Имамо и глосаре на крајевима уџбеника, може се пронаћи свашта.

У папиру имам Етимолошки речник имена родова и врста васкуларне флоре Европе (из 1997).
Имам, рецимо, руски: Латинский язык и основы медицинской терминологии (врло озбиљно изгледа, са гомилом граматике).
Постоји двосмерни енг-срп Речник шумарских термина (Ана Тонић).
Видим да је неко од наших направио Atlas gljiva i internacionalni rečnik narodnih imena gljiva http://bio.bg.ac.rs/cidm/izdanje.php?n=atlas-gljiva-i-internacionalni-recnik-narodnih-imena-gljiva.

Кад смо спремали научно-популарне текстиће, трудила сам се да нађем објашњења и преводе стручних термина, можда ће бити од помоћи и нека од тих стварчица или линкова ка речницима које сам користила.

Atrahasis:
Хвала пуно на интересовању. Ја сам размишљао да прикупим све енгеске и латинске називе са преводима на српски и да направим неко online издање речинка. Видећу шта ће од тога бити…

Све најбоље

Соња:
То би било јако лепо. Ако имаш времена :).
Свакако би ваљало да се консултујеш са стручњацима. Ја понешто умем да преведем, али око бића која ми нису уско у области рада не могу бити сигурна.

Rancher:
Нађох на Растку Пољско-српскохрватски речник биљака. Има и латински индекс.

Навигација

[0] Списак порука

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање