Nisam ja prevela retard, ali sam se onda zamislila oko nastanka reci retard (kasniti, nekome kazemo da je retard, a ucili smo iz psihologije sta znaci to zapravo, i to ne bi trebalo da bude uvredljivo, tj. ne treba sa time da se igraju i tako se vredjaju, u mojoj srednjoj je to prstalo sa svih strana- Retradu jedan, debilu, moronu.. A zapravo to nije za igru i vredjanje, vec se mora gledati na drugaciji nacin.. Sad sam se i ja pogubila u moru svih tih psiholoskih termina..)
Aham.. A kada pisem cirilicom? Egzit-u? (sad nemam ovde cirilicu) onda ima crtice? Plus sto sma to prevela na srpski, pa onda ima? A onda i zbog toga sto je to naziv festivala/organizacija?
Same vezbe prevodjenja su nam… da ja stvarno mislim (ne da mislim, nego vidim koliko mi se i recnik pokvario, i koliko sam postala glupa, glupa.. da ja vise ne znam ni sta je ispravno a sta pogresno.. i tako se ja jedem, a meni cir samo radi i radi..
![bonk [bonk]](https://forum.srpskijezickiatelje.com/Smileys/default/dash2.gif)
)
Isla sam na google translate, oni imaju tastaturu (pa izaberem jezik, kliknem na ono dugme gde je tastatura, i prikaze mi se i ja lepo kuckam/klikcem, a imaju i onaj listing (da cujem kako se sta kaze, pa cu isproveravati za fr, posto imam el. fr. recnik LPR, i on ima da cujem izgovor, ali nazalost nema transkripciju za neke glagole (a to mi znaci zbog muklog e, kada propada, da bih proverila sa onim pravilima.. i da ne duzim dalje jer sam se upetljala u to i profesorka kaze da to ne radim, ali ja to radim i ne mogu protiv sebe. Nauci osnovno, ne kopaj dalje, imas to sto trebas da znas, dovoljno ti je, ali jok… ja moram da kopam, da proveravam, da uporedjujem..
![kuku [kuku]](https://forum.srpskijezickiatelje.com/Smileys/default/kuku.gif)
)))
Inace, jako me nerviraju glasovi.. i oni na google translate i u recniku (tom elektronskom Le Petit Robert)
Inace google translate jakoooo koci (bar meni) i nece da mi usvoji kada ispravim prevod, kao i da zapamti novu rec. Tako sam se iznervirala pre neko vece kada sam dodavala za prababu.. ono zapelo za grand-mere.. uff.. i ispravim, i opet ukucam prababa i ono opet grand-mere.. uff..
nego sad razmisljam da li treba retarde.. jooj.. opet se gubim svemu tome.. nervira me vise teorija

imam osecaj da ce mi puci film i stvarno upisati akademiju lepe umetnosti..