Српски језички атеље > Језик је огледало душе

Devedesetih godina

<< < (2/2)

Бруни:
Meni je to pisanje s brojem, crticom i padeznim nastavkom totalno bez veze. Ja uvek pisem slovima — devedesete. Da budem iskrena, mene to podseca na kalk s engleskog — 90ies.

Orlin:

--- Цитат: Бруни у 20. 04. 2013. у 22.07 ---Meni je to pisanje s brojem, crticom i padeznim nastavkom totalno bez veze. Ja uvek pisem slovima — devedesete. Da budem iskrena, mene to podseca na kalk s engleskog — 90ies.

--- Крај цитата ---
Meni je najbolje s brojkama i padežnim nastavkom spojen crticom s brojem; inače mi nije tako lako i brzo shvatiti koji je broj ako ne vidim brojke, gubim se u slovima (pogotovu na stranim jezicima) jer nikada ne pišem brojeve slovima.

Rancher:

--- Цитат: J o e у 20. 04. 2013. у 14.33 ---Мислим да Правопис то не предвиђа (причам по сећању, ако неко зна, нека ме исправи), али је често врло неопходно.

--- Крај цитата ---
Налазим 90-их у једној напомени. Не знам што сам досад мислио да треба апостроф испред. [neznam]

Rancher:
Неки филм Лето ’85 пренели су тако. Треба ли и тачка за редни број, или је ту апостроф вишак?

J o e:
Па није вишак, откуд то.

Тачка се не пише на крају било каквог натписа, а да ли назив филма спада у то, не бих знао. [neznam]

Навигација

[0] Списак порука

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање