тја.. Боље ишта но ништа.. Може та књижица
Бар нешто да имам у глави конкретно. Бар говори о настанку тих легенди.
Хм.. Вероватно да је постојао неки језик у праисторији, мада мени више у глави стоји да је то више било мало руке, мало нешто кажу па се споразумеју некако. И време је полако чинило своје. И сигурно да нису племена постојала само на нашем подручју(Европа), већ и Африка, Азија… И да се полако стварала племена и они су се кретали, селили и долазили у контакт са другим племенима, па опет се правила нека нова племена и језици. Сад да ли постоји неки баш да је претеча индоевропских језика.. Хм.. Јес’ да волим италијански и целу романску групу језика и свесна сам да има неких речи (butare, capire, .. бутнути нешто, капираш), па имамо и неке турске речи, али то је мешање, али да је сада основа италијански тј. латински (пошто је пре латински био, па је дошло до итал.) или да је старогрчки… (радили смо иѕ латинског неке вежбе и онда смо споменули старогрчки, па упоређивали. biblioteque je из латинског дошло, енглеско library je oд старогрчког). Али то је по мени, више утицај у смислу преузимања неких речи из неког језика. А наш језик је пун позајмљеница, утицаја.. Бар овај новији.. Па за то би онда за то требало да се погледа старословенски језик, и да се копа и пре њега па да видимо докле то иде. Бар ја тако размишљам… И вероватно погрешно.
аааа како се накостреших.. гранд
Први пут када сам чула за Мерлина било је из прича, бајки, цртаћа, биал сам мала. Онда следе филмови, серије. Сваки покушај да нађем неку литературу је било поглед који каже "Си ти на неким дрогама? Ево, имамо секс и град, и тра ла ла.." онда мој поглед који каже "Ви сви сте лудаци." и онда пружим списак дела који ми требају за школу. Једном ми је понудила (понудила???хаха) оне веелике књиге Змајологија, Чаробњаштво и још нека је била чини ми се, али то нисам могла изнети из библиотеке.. Е, па жао ми је.. Имам посла код куће а не укључује лакирање ноктију на ногама и рукама.. бахх..
Мени уопште није познато за његово појављивање у романтичарском периоду. боо.. И даље мотам филм.. Знам да је средњи век дуго био сматран мрачним веком, и тек после је дошао до неког лепшег епитета. (и имао је дивних дела. радили смо неке песме о љубави, куртоазној, па грађанска књиж. и баш фини описи (говорим о фр. ср. веку) па ме подсећало на то како иде од платонске љубави, та нека љубав из далека, љубав у тишини, па онда полако откривање својих осећања и онде долазе и песме где се љубав остварује и доћи ће ми главе све то љубавно
)
А што се тиче историграфије, постоји ли нека књига која је поуздана и каже да је Мерлин постојао, али не као чаробњак већ неки тамо травар и да све оне приче и легенде су само плод маште неки мештана и онда су неки то преточили (перо у руке и написали причу)? Или нису сигурни шта је истина, па има различитих мишљења међу историчарима?