Општа питања > Обавештења

Светски дан слободе медија

<< < (2/6) > >>

Бруни:
Pa trebalo bi da bude.

Vukvuk:
Ma zašto bi trebala da bude, kleveta kao krivično delo je samo prepreka da se slobodno piše o korupciji i drugom kriminalu, pedofiliji (kod sveštenstva) itd.

rade:
Зашто би то била препрека ако је извештавање тачно? Клевета подразумева да је саопштена намерна лаж о нечему или некоме. Треба се само ставити у положај оклеветаног који реално нема никакве шансе да се избори да сви, који су прочитали или чули клевету чују и то, да се ради о обичној лажи. Пошто сам био у тој ситуацији, могу да кажем да се ради о сличном осећају немоћи и беса који вероватно имају силоване жене. Могућност вођења судског спора сасвим је теоретска, поготово из угла малог човека, а надокнада штете никад не узима у обзир индиректну штету коју неко претрпи.

Суштина проблема је да је срозавање новинарске професије данас достигло невероватне размере, да се за 100 евра може наручити какав хоћеш чланак о коме било и да не постоји никаква одговорност за написано, што је том декриминализацијом клевете сада утврђено као нормална појава. Као илустрација докле то иде, мени се стално јављају разноразни новинари, чак и из озбиљних редакција типа "НИН", који нуде да нас представе у часопису у најбољем светлу, наравно за неку ситну надокнаду.

Лаж је лаж, била она названа клеветом, или не.   

Vukvuk:
A baš je novinarstvo bilo pre na nekom visokom nivou, dok je Partija vodila uređivačku politiku? Molim te.

Prepreka je jer sumnja može biti opravdana, a da ne može da se dokaže.

rade:
Молим те, ко је поменуо партију или Партију? Просто је невероватно како успеваш да увучеш политику у све живо. Читај мало шта сам написао. Из чега следи да сам било шта рекао на тему "онда vs. сада"? Зашто си толико оптерећен нама, старијима, да мораш сваки пут да потежеш причу о времену у којем ниси живео?

Шта, према теби сумња је довољан доказ да се пише о томе како је Петар Петровић узео паре за то и то. А Петар Петровић онда треба да иде од једног до другог пријатеља и да га убеђује да није? Немам речи.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање