Аутор тема: Čas pravopisa  (Прочитано 4046 пута)

0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 9.862
  • Сајбер зевзек…
  • Говорим: шпански, енглески
  • Родно место: Београд
    • Српски ми је матерњи језик
    • Српски језички атеље
Čas pravopisa
« : 3. 03. 2011. у 20.26 »
Stiglo nam je jedno pitanje na mejl koje ne znam tačno gde da klasifikujem, pa ga stavljam u Pravopis, jer se tiče pravopisa, mada nije u pitanju nikakva pravopisna, već pre metodološka nedoumica.

Цитат
Tip časa je vežbanje novog gradiva iz pravopisa, koja se metoda koristi za to?

Na ovo pitanje nam verovatno mogu dati naši članovi studenti ili profesori/nastavnici srpskog jezika. Nadam se da će neko od njih uskoro svratiti na forum (nekih bogami davno nije bilo, pa se već pomalo brinem), pa da nam odgovore na ovo pitanje.

Zaista, kako se vežba pravopis? Postoje li neke već napisane vežbanke, da li možda znate neki zanimljiviji metod vežbe a da nije puko pisanje rečenica, bilo u formi testa, bilo diktat… ? Ja se sećam da su meni časovi srpskog uvek bili neizdrživo dosadni i nerazumljivi, za razliku od književnosti (daaa, ja sam imala ta dva predmeta odvojena, ali ja sam išla u Jezičku gimnaziju, gde je to tako rešeno), i sve što zapravo i znam o pravopisu (teorija, pravila, pogotovu transkripcija, inače mi je pismenost prilično urođena osobina  [hm], tako da sam do tada uglavnom pisala po osećaju, a ne zato što znam da pravilo tako glasi), naučila sam uz vas, na Vokabularu, Vikipediji i eto, ovde.

« Последња измена: 3. 03. 2011. у 20.28 Бруни »
Don’t ask me why I am a vegan, ask yourself why you’re not.

Тагови: mejl