Српски језички атеље > Граматика

Novouvedeno, ostrvo u jezeru i ostalo…

<< < (3/12) > >>

Соња:

--- Цитат: Duja у 11. 02. 2011. у 14.30 ---Evo, sad sam ga letimično izguglo —  ostrvo "na jezeru" po Guglovom brojanju daje 47,500 pogodaka, a ostrvo "u jezeru" 39,200. Sve je to grubo i letimično, ali izgleda da nema nekog ustaljenog obrasca.

Bruni, mogla bi ovo da secneš u Gramatiku… da ne bude da se samo izmotavamo po svaštari.
--- Крај цитата ---

Слажем се. Са обе костатанције.

ПС
Ја се не измотавам [sad2]. Сад сам лепо питала ;).

Duja:

--- Цитат: Соња у 11. 02. 2011. у 14.32 ---Ја се не измотавам [sad2]. Сад сам лепо питала ;).

--- Крај цитата ---

Pa lepo si pitala, al’ svaštara nije mesto za lepa pitanja nego za izmotavanje. Imamo mi i druge potforume, znaš?

Соња:

--- Цитат: Duja у 11. 02. 2011. у 14.55 ---
--- Цитат: Соња у 11. 02. 2011. у 14.32 ---Ја се не измотавам [sad2]. Сад сам лепо питала ;).

--- Крај цитата ---

Pa lepo si pitala, al’ svaštara nije mesto za lepa pitanja nego za izmotavanje. Imamo mi i druge potforume, znaš?
--- Крај цитата ---
Јес, и то. Ал’ ово ми је било успут [emb1].

Бруни:

--- Цитат: Зоран Ђорђевић у 11. 02. 2011. у 14.26 ---И мени је логичније да буде У језеру.

--- Крај цитата ---
Pa kao, Zorane? Zar je npr. Ada Ciganlija u Savi ili na Savi, tj. u Savskom jezeru ili na Savskom jezeru?

Соња:
Ада је друго. Да није аде, не би било ни језера између обале реке и аде. Аде су увек некако НА рекама.

Е, сад, каке то везе има са правим острвима НА или У правим језерима, ненам.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање