Аутор тема: Harvardski sistem citiranja  (Прочитано 2293 пута)

0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Никола

  • Новајлија
  • *
  • Поруке: 7
    • Српски ми је матерњи језик
Harvardski sistem citiranja
« : 3. 04. 2016. у 16.49 »
Imam par nedoumica u vezi obeležavanja citata u ćirličnom tekstu, nigde nisam uspeo da pronađem precizne informacije. U pitanju je CSE stil citiranja.

http://www.dksg.rs/biblioteka/vodicZaCitiranje/cse_obelezavanje2.html

Цитат
Ako je rad koji se citira delo dva autora navodimo sa veznikom "i"
primer sa dva autora:
Druga literatura sugeriše da su najefikasniji lideri harizmatični pojedinci koji promovišu bezbednu, prijatnu grupnu sredinu u kojoj se izbegavaju krajnosti agresivne konfrontacije članova ili pasivne abdikacije vođstva prema agresivnim članovima grupe (Kivligan i Tarant 2001).

Цитат
Ako je rad koji se citira delo tri ili više autora navodimo samo prvog autora i dodajemo "i dr."
primer sa više autora:
"Socijalna lenština" je termin koji se koristi da se opiše smanjenje motivacije pojedinca i njegovog doprinosa u radu u grupi (Latane i dr. 1979).

Ukoliko je tekst na ćirilici, a imena autora u zagradi na latinici (u izvornom obliku), kako pisati ovo "i" i "i dr.". Latinicom pretpostavljam? Isto pitanje i za sledeći primer na referensnoj strani, za reči "internet", "citirano" i "dostupno na":

Цитат
MedlinePLUS: Drugs and Supplements [Internet]. c2012. Bethesda: National Library of Medicine; National Institutes of Health; [ažurirano 24.02.2012; citirano 21.03.2012]. Dostupno na: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginformation.html« Последња измена: 4. 04. 2016. у 15.06 Duja »

Тагови: