Речнике мораш да имаш и мораш да провериш у њима пре него што поставиш питање
Imam Veliki rečnik stranih reči Klajnovov i Pravopisni rečnik, takođe njegov. Ono što ne piše u njima i što ne nađem na internetu pitam ovde. U njima obavezno proverim, al kad nema, šta da radim.
Колико видим, човек се бави енигматиком. У том случају, не видим како може без речника.
Tata mi se bavi enigmatikom, ali ne profesionalno, pošto on ne koristi forume, ja pitam umesto njega.
Zato njemu nije do pravopisa… ![da [da]](https://forum.srpskijezickiatelje.com/Smileys/default/yes4.gif)
Dani, pomalo nervira otvaranje bezbroj tema o pitanjima s jednostavnim odgovorom, pogotovu kad te jezik u stvari ne interesuje. Moraš se potruditi da nabaviš relevantnu literaturu. Interesantno je kad se nađe neka začkoljica što nije obrađena u literaturi, o kojoj ranije nismo uopšte raspravljali, i u vezi s kojom se onda pokrene duža rasprava.
Pravopis me interesuje, ne bih pitao da me ne interesuje. Pogotovo što idem na takmičenja iz srpskog jezika, pa mi je svaka informacija značajna. To što ti kažeš da su pitanja s jednostavnim odgovorima ja se ne bih složio. Da su jednostavna objasnili bi mi u školi, ili bih našao na netu ili u rečnicima koje imam
Ja samo lepo zamolim da mi se objasni stvar koja mi nije jasna. Ljudi koji žele da mi pomognu hvala im. Možda jesam dosadan al imam želju za znanjem i ovo mi je jedini način da saznam, ako nigde ne nađem odgovor.