Српски језички атеље > Књижевност

Цитати

(1/8) > >>

Зоран Ђорђевић:
Таман сам хтео нешто да додам у теми о мушко-женским односима, а Бруни закључа тему.
Ево шта је о томе имао (и умео) да каже Иво Андрић ("Знакови поред пута"):

У овом друштву подједнако патимо сви, и жене и мушкарци, само су улоге подељене, и то отприлике овако: Кад ми патимо због жена, то је готово редовно због тога што жене нису онакве какве бисмо ми желели да су.  Кад жене пате због нас, то је увек стога што смо овакви какви јесмо. Али, што је главно, патимо сви и мучимо се често, дуго, свирепо и бесмислено.

Соња:
Неко је, чини ми се, недавно поменуо како негде јесте, а негде другде није комплимент, одн. увреда да се за некога каже да има очи (лепе) као кравље. Ево на шта сам јуче наишла:
„А очи је имао заиста тужне. Лепе, тамне, осенчане дугим трепавкама, а белоочница с лаким модрим тоном као у младе телади или јектичавих девојака из провинције.“
(Андрић, „Приче о особењацима и малим људима“, „нова“ збирка прича, једна у низу тематских)

Соња:
„Ево нам још једне лепе и дуге суботе.
Благо онима који је имају с ким провести.
Сам човек не може испунити оволики дан.“

RecklessLife:

Sretan je ko zna da voli" Što sam bio stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatio gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znaci ništa, a da je voljeti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se moze nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesretni. Ljepota nije ništa, vidio sam ljepe muškarce i ljepe žene koji su bili nesretni uprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svatko je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje.
Ali sreća je uvijek bila tamo gde je neko znao da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, vec onome ko zna da je voli i da joj se divi…"

(Herman Hese)


Who are you to judge the life I live?
I know i’m not perfect and I don’t live to be, but before you start pointing fingers…
make sure your hands are clean."

Bob Marley


"So, you think you have found the solution? But it’s just another illustion." Bob Marley


Life sucks, but in a beautiful kind of way. Axl Rose


Ne, Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići.
(W. Jennings Bryan)"

nisam moralan. Oni kojima je do morala-neka idu u crkvu! (nepoznat autor)

Ja nisam postojao da bih pisao pesme, da bih držao propovedi, da bih slikao; ni ja niti bilo ko drugi nije postojao toga radi. To je sve proizilazilo samo uzgred. Pravi poziv za svakoga bilo je samo jedno: doći do sebe samoga.’’( H. Hesse)

Jedino što volim kod žena jeste to što one umeju da lažu s takvim ubedjenjem, da i sama istina može ličiti na laž kada izlazi iz njihovih usta. Lord Bajron

Lagati originalno je skoro bolje nego govoriti tudje istine. U prvom slucaju, vi ste covek - u drugom, papagaj! DostojevskiOvo sam samo kopirao iz jednog fajla, tako da ima malo ošisane latinice, izvinjavam se.

To su neki od omiljenih citata.Зоран Ђорђевић:

--- Цитат ---Oni kojima je do morala-neka idu u crkvu! (nepoznat autor)
--- Крај цитата ---

Ово је често говорио Зоран Ђинђић. Да ли је некога цитирао, не знам.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

Пређи на пуно издање