Јој, људи, па ви се шалите са мном. (Осећам се сад као Лабус кад разговара с Динкићем у Никад извини.) Надам се да ћу ово последњи пут морати да кажем. По Правопису 2010: Свети увек с великим С ако је устаљено тако.
Не шалим се, него кажем да то није објашњење, него навођење онога што пише, а то што пише (ако само тако пише) је крајње нејасно
и необјашњено. Прво, није дат разлог, а друго, тотално је нејасно ако само пише „ако је устаљено тако“. Ако је устаљено – где? У Црквеној Литератури у којој је Почетно Слово С увек Велико где год се Оно помиње, или у белетристици или научној литератури која се бави нпр. Светим Киријаком Отшелником?
Није ово упућено теби, питам се онако јер сам био задовољан ранијим решењем где је „свети“ малим почетним ако се ради о атрибуту уз име светитеља, а великим ако се односи на празник посвећен светитељу.
Имејл само тако.
И ово ми је без везе. Наравно, није упућено теби, него ономе што пише. Заиста ми понека решења делују као да су донета по принципу „кад нам се дигне, овако ћемо, кад нам падне, онако ћемо“.