Ali popio sam jednu vodu?!
Pa, kako bi drugačije naručila vodu u kafiću ili restoranu? Jednu vodu ili Jednu čašu vode… Kao što kažem Meni jednu kiselu…
Nije zbog Andrića i Ćopića, siguran sam da je i tebi ovo o čemu pričamo inače prirodno, ali sad ne uspevaš da se uživiš u odgovarajuću situaciju.
Da, da. Jednu kiselu vodu, molim. Sasvim prirodno. Ali opet mi je ono "celu vodu" zvučalo neobično. Evo gledam i ove primere na Guglu što Joe dade, i zaista nikad ne bih u njima koristila "celu".
1. A jednom nedeljno im izvadim malo vode i stavim im cistu prokuvanu vodu a kad im menjam
celu vodu onda im stavljam onaj preparat za…
2. mozes i vise, ali pazi da ne izbaci
celu vodu, opet vratis crevo, dok radi motor, i dosipas mu vode… i tako ces izbaciti visak vazduha iz sistema
…
3. Dodajemo malo po malo vode i mesamo da se kvasac otopi i na kraj dodajmo
celu vodu.
4. Uz malo mesanja sipajte
celu vodu.ovako.
5. U toj kucici svet zavrsava zato sto u jednom komadu leda pronadjen je molekul koji moze da pretvori
celu vodu kojuce dotaknuti u led.
6. Kao kada kap mastila oboji
celu vodu u casi.
7. ispustio antifriz u posudu,napunio sistem sa vodom i tim aditivom posle motor radio jednu pola sata ugasio ga i ispustio
celu vodu zatim sam
…Uglavnom najviše primera ima u vezi sa vodom u akvarijumu, vodom u motoru i vodom pri kuvanju. Ja zaista NIKAD ne bih rekla celu vodu ni u jednom od tih slučaja. No, dobro, ja sam ja…