Српски језички атеље > Књижевност

Шта сте последње читали?

<< < (24/25) > >>

Зоран Ђорђевић:
Недавно сам прочитао дивну књигу Халеда Хосеинија "Ловац на змајеве". Топло је препоручујем. Није за на море.
Погледајте на сајту и коментаре читалаца. Има их много, преко двеста, а сви су сагласни да је књига врло импресивна.

Бруни:
Imam jedan predlog. Meni se čini da je ova tema skroz izgubila svoj smisao. Samo se ređaju postovi sa imenom pisca i naslovom knjige koju neko u određenom momentu čita, sa vrlo šturim i generalizovanim ocenama tipa, odlično, preporučujem, i nije nešto i sl. Ta informacija nije bog zna kako ni korisna, a ni zanimljiva, a svakako ne poziva ni na kakvu dalju diskusiju. Predlažem sledeće:

Otvoriti novu temu za svaku novu knjigu koju čitate. U temi navesti naslov, ime pisca kao i original imena pisca i naslova knjige (obično stoji na početku svake prevedene knjige). Razlog za ovo je taj što mislim da bi možda bilo zainteresovanih da tu knjigu potraže na drugim mestima a ne u knjižarama, ili možda u knjižarama, ali ne srpskim (ja na primer :D ). Transkribovano ime pisca i prevod naslova knjige često onda ne mogu mnogo da pomognu. Zatim napisati nešto o knjizi (kratak siže, šta vam se dopada, šta vam se ne dopada i sl.) kako bi eventualno mogla da se razvije neka diskusija iz toga. A ako se i ne razvije, uvodni post je i dalje vrlo informativan i koristan. Osim toga, daleko je ličnije i bolje nego dati poptuno beskoristan link ka stranici izdavačke kuće koja je izdala prevod (plus ih reklamiramo bez potrebe).

Šta mislite?

Зоран Ђорђевић:
Не знам да ли си мислила на мој последњи прилог, али ја сам намерно упутио људе на коментаре читалаца на оном сајту. Да не бих износио само своје мишљење и свој кратак приказ. Нисам вичан томе.
Тема је: "Шта сте последње читали" и овде пишемо о ономе што нам је остало у сећању, оно што бисмо препоручили другима.

Бруни:
Nisam mislila ni na koga posebno, nego bih da temu "knjige" napravim interaktivnijom i zanimljivijom, a samim tim i korisnijom. Nemam ništa protiv da se linkuje i na neku drug stranicu gde ima da se pročita o knjizi, ali valjda ovde tema postoji da bismo MI dali SVOJA mišljenja o knjizi koju čitamo. Drugo, radije bih za svaku knjigu otvorila novu temu, jer bi se onda lakše nalazile knjige i mišljenja, čak i nakon godinu, dve dana po ostavljanju komentara. Ovako, vrlo je teško naći nešto što si video pre šest meseci i hteo bi opet da se podsetiš. Npr. znam da je Sonja pričala o nekim knjigama na engleskom, ali me zaista mrzi da čitam osam strana da bih našla taj njen post. Treće, zaista bi bilo dobro da se pišu i originali, jer eto ja ne mogu da čitam na srpskom, a rado bih potražila neke od knjiga koje su ovde preporučene…

Шоми:
Слажем се с Бруниним предлогом.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање