Српски језички атеље > Књижевност

Шта сте последње читали?

<< < (3/25) > >>

Бруни:
Ja evo, počeh Avanture nevaljale devojčice Marija Vargasa Llose, i moram reći da sam prijatno iznenađena veštinom i pismenošću prevodioca, što je pravo osveženje, jer odavno prestah da čitam prevode na srpski, baš zato što mi je iz svakog prosto vrištao original i ukazivao na nemuštost i neznanje onog ko je prevodio.

Opet, kao što rekoh, Vargas Llosa iznenađuje. Knjiga uopšte ne liči na njegove ranije. Na samom sam početku, ali več ne mogu da je ispustim iz ruku, a čini mi se da ima i neke autobiografske crtice, jer je glavni junak Peruanac u Parizu koji jeupravo dobio posao u Unesku kao prevodilac… Jedno od mnogobrojnih zanimanja koja je Vargas Llosa imao tokom svog života…

Ajmo malo manje linkova ka izdavačkim kućama (nećemo nikom da dižemo rejting na Guglu za dž), a malo više vaših utisaka, o čemu je knjiga, zašto vam se dopada i tako dalje… Jer, linkom teško da ćete zainteresovati nekog da je uzme i pročita… ;)

PS:Sonja, poslednji link koji si dala, ne radi… O kojoj je knjizi reč?

Соња:

--- Цитат: Бруни у 29. 10. 2010. у 09.58 ---Ajmo malo manje linkova ka izdavačkim kućama (nećemo nikom da dižemo rejting na Guglu za dž), a malo više vaših utisaka, o čemu je knjiga, zašto vam se dopada i tako dalje… Jer, linkom teško da ćete zainteresovati nekog da je uzme i pročita… ;)

PS:Sonja, poslednji link koji si dala, ne radi… O kojoj je knjizi reč?

--- Крај цитата ---

Sori, ne postizavam. Ovih dana ima jedna stvar koju baš moram, pa ne stižem da se raspisivam…

Бруни:
No problem, samo reci šta je bilo na tom linku… :)

Соња:

--- Цитат: Бруни у 29. 10. 2010. у 10.04 ---No problem, samo reci šta je bilo na tom linku… :)

--- Крај цитата ---
Eno, vičem ti u kutijicu, al ne gledaš…

RecklessLife:
Poslednje, neku poeziju od Bajrona.

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање