Српски језички атеље > Језик је огледало душе

Изложбе, јубилеји, концерти…

<< < (4/11) > >>

Соња:
Četvrtak 18. 11.
Velika sala DKSG u 20:00
ulaz slobodan

koncert

MISTERIA CARPATICA

Misteria Carpatica je multietnički i međunarodni muzički sastav, koji izvodi autentičnu, tradicionalnu muziku na savremen način.
Sastav se prvenstveno bavi muzičkim nasleđem balkanskih starosedelaca, Vlaha, odnosno muzikom velikog prostora od Crnog mora do Morave.
Osim vlaške/rumunske muzike, prisutni su i elementi muzičkog nasleđa ostalih naroda Balkana. Ovakva muzička podloga obučena je u savremeno ruho, u moderne džez i pop aranžmane.

U sastavu MISTERIA CARPATICA sviraju:
Christian Wagner - panova frula, saksofon, frula, kaval, flauta
Branko Isaković - bas gitara
Dragomir Milenković- Joga  gitara
Alina Kožokar - vokal
Goran Petrović - bubnjevi
Kristijan Đuđa – harmonika

Sastav je do sada nastupao na koncertima u Vršcu, Kučevu, Majdanpeku, na prvom world music samitu u Beogradu, na džez festivalu NIŠVILLE u Nišu, u Art centru u Beogradu.

Соња:
Речник српскохрватског књижевног и народног језика:                 

Đorđe:
U petak, 17. decembra, u 19.30 u Maloj sali Kolarca, biće održana tribina Sećanje na Aleksandra Belića, povodom 50 godina od njegove smrti. U programu učestvuju mr Radmila Kovačević, prof. Bogdan Terzić, dr Slobodan Remetić, dr Predrag Piper i dr Sreto Tanasić.

Бруни:
Ja ću ove vaše objave da stavljam u vesti.

Соња:
NOĆ KNJIGE

Poštovani,

i ove zime ponovo ćemo biti BUDNI UZ KNJIGU!

Izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda, po treći put organizuju „Noć knjige – Your LMX moments“ pod sloganom „Budni uz knjigu“. U petak, 17. decembra, od 18 časova do ponoći, na ekskluzivnim lokacijama Delfi knjižara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Valjevu i Čačku kupcima će osim izuzetno povoljnih cena knjiga, muzike, igrica i filmova biti ponuđeni i drugi zanimljivi sadržaji.


Nama je stiglo na mejl, sa sve sličicom plakata. Više informacija stoji na sajtovima Lagune i Delfa.

P. S.
Da su u nekom našem selu napisali „Budni uz knjigu“, narod bi to pročitao sa kratkim prvim U, i razumeo kao Budi uz knjigu, zar ne? :)

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање