Српски језички атеље > Велико слово

Основна школа Хумци

<< < (2/2)

Duja:

--- Цитат: Бруни у 28. 03. 2015. у 12.46 ---Dobili smo opet skoro identično pitanje. Mogli bismo napraviti jednu Nedoumicu na Sajtu, zar ne?

--- Крај цитата ---

…i po treći put, mada smo se svi ulenjili za pisanje nedoumica.


--- Цитат: Шоми у 31. 08. 2011. у 12.42 ---али ће скраћеница ипак остати ЈУОШ „Хумци“, према т. 181: „Верзалне скраћенице […] састављене су од почетних слова вишечланог назива и пишу се великим словима без скраћеничких тачака и међусловних белина“.

--- Крај цитата ---

Mada, imam naknadni amandman po ovom pitanju: ako razumemo da je Javna ustanova "prilepak" zvaničnom imenu, onda je logično i da skraćenicu pišemo sa međuslovnom belinom, u duhu t. 63 Pravopisa. Ako  Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije skraćujemo (logično, je li) kao MUP RS, a ne MUPRS, logično je i da imamo JU OŠ "Humci".

mmalinovski:
Dovoljno je da se napiše OŠ "Humci". Ne treba uopšte skraćivati to "javna ustanova" niti uključivati to u naziv, to je pre svega pleonazam i silovanje razuma

edit: meni je uzgred MUPRS sasvim prihvatljivo, ima li neki naročit razlog da ne bude?

delboj:
Hajde ti to objasni vlasti u RS. 2014. su morali da budu promijenjeni svi pečati, svi ugovori, ma sve, sve, baš sve… Mora svugdje da piše to JU OŠ, JU SŠC… Otprilike je sad kao da smo vrtić.

Навигација

[0] Списак порука

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање