0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.
Pa to je isto, vukvuče. Samo što ove moje imaju i prelive. Prave se na isti način. Imaju posebni kalupi za to koji su rupičasti, i okrugli pa podeljeni ovako na četvrtine… A industrijski imaju i četvrtasti…
Moguće, ali za mene su vafli deblji i tvrđi i nisu sami slatki, kao ono iz američkih serija što jedu za doručak sa čokoladom i sl., a galete su ono što pravi moja mama, tanje je, meko i slatko.
Bakin kolačU najvećem delu naroda poslastica poznata kao "galete". Veoma fine, hrskave, mogu se kombinovati sa svakakvim slatkim mazalicama.A onda se jednoga dana fabrika konditorskih proizvoda Bambi setila da napravi bastaroidni produkt od galeta i splačina. I tako je nastao "Bakin kolač", totalni raspad od "kolača". OK, dobra ideja da se tradicinalna poslastica iz domaće radinosti komercijalizuje, ali ne ovako. Uglavnom užeglog ukusa, lako lomljiv iako kobajagi savitljiv, a bolje se namaže eurokremom, džemom ili mesom hleb koji se mrvi. Da bude još gore, taj nazovi kolač se proizvodio pred sam početak one ludačke krize u prvoj polovini devedesetih, a reklame su išle non-stop (ma, išle su toliko da mu sve ove reklame za praškove, uloške i pivo ne bi mogle parirati).Čak je bilo i mini zezanje na samo ime: Bakin koljač.Bilo - ne ponovilo se.