Српски језички атеље > Књижевност

Korisni linkovi

<< < (3/4) > >>

Ana:
Pozdrav forumaši,
Na ovom sajtu nalaze se članci iz oblasti istorije književnosti, umetnosti, muzike, crkve, i političke istorije Srba:
http://www.istorijskabiblioteka.com/

Шоми:
То је сестрински сајт, наравно да знамо за њега.

А теби желим добродошлицу на форум. :)

Ana:
 Vidi stvarno  [lol]
Hvala Шоми   ;)

Марина:

--- Цитат ---Основни правци делатности Института су књижевнотеоријска, књижевноисторијска, компаратистичка и поетичка истраживања.
     У Институту се систематски прате и проучавају кретања и развитак стваралачке критичке мисли код нас и у свету из области историје и теорије књижевности, компаратистике, естетике и поетике; проучавају се проблеми методологије и терминологије науке о књижевности; стварају се основе за припремање историје књижевности; ради се на научним и критичким издањима писаца, изради библиографија и обради књижевне архивске грађе; објављују се зборници и монографије о књижевним покретима, школама и делима појединих аутора; припремају се научни скупови; организовано се подстичу различити облици научног рада и стручног усавршавања научних радника, посебно научног подмлатка.
--- Крај цитата ---

http://www.ikum.org.rs/index.php


--- Цитат ---Први број Београдског књижевног часописа изашао је 15. децембра 2005. године. Часопис је покренуло Књижевно друштво „Хипербореја“, које је исте године основала група београдских писаца и интелектуалаца. Часопис излази четири пута годишње: 15. марта, 15. јуна, 15. септембра и
15. децембра. 
Часопис објављује текстове из свих књижевних области.
У сваком броју значајан простор заузимају и преводи текстова страних аутора, а сарадници часописа су најбољи домаћи преводиоци.
--- Крај цитата ---

http://www.bgknjizevnicasopis.rs/index.php

dolinalima:
Ево и малог доприноса из мојих букмаркова …

http://www.seecult.org
SEEcult.org je nevladino, neprofitno udruženje građana, osnovano 2002. u Beogradu radi doprinosa razvoju otvorene kulturne i umetničke scene u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, promovisanja multikulturalne i međunarodne saradnje u regionu i šire, ohrabrivanja razmene ideja, razvoja kritičkih stavova i prevazilaženja stereotipa.
Glavne aktivnosti usmerene su na portal za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org, koji je osnovan 2003. godine kao razvojna informativno-kulturološko-edukativna, prezentaciona i dokumentaciona onlajn platforma u oblasti kulture i umetnosti u regionu.
——
http://www.poezijaonline.net
Projekt Poezija Online nastao je u kolovozu 2009. s ciljem okupljanja ljubitelja poezije i pruži im mogućnost objave vlastite poezije kako bi ista bila dostupna široj populaciji.

Cilj projekta je internet poezija i objavljivanje, odnosno promocija autorskih radova. Portal Poezija Online prvenstveno pruža usluge objavljivanja poezije te mnogima omogućuje da njihova autorska djela budu promovirana i čitana te uz malo sreće i objavljena kod izdavača.

U nepunih godinu dana postojanja Poezija Online okupila je više od 500 registriranih članova i ljubitelja poezije, štoviše i autora koji svoje radove javno prezentiraju. Nakon godinu dana postojanja broji preko 1.000 registriranih članova.

Danas, s više od 3.300 registriranih članova te više od 26.000 objavljenih radova, portal čini najveću i vjerojatno jednu od najkvalitetnijih zbirki poezije na našim web prostorima.
———-
www.pulse.rs
P.U.L.S.E je Internet magazin za knjizevnost, slikarstvo, arhitekturu, film, muziku, modu, unutrasnji dizajn i drustvene nauke.
———-
http://prozaonline.com/
ex-YU književnost online ::: ex-YU literature online
———-
https://sinhro.rs/
Internet sajt za književnost i kulturu čitanja ~ Svaka knjiga ima dve priče…
———-
http://www.prelepapoezija.com/
http://www.bookvar.rs/
http://casopiskult.com/
https://www.poezijasustine.rs/
http://knjizevnaistorija.rs/broj.php
http://polja.rs/
http://medjutim.org/
http://www.uksrbije.org.rs/srb/casopisi/knjizevne-novine
https://sites.google.com/site/casopisgradina1900/
http://nbkg.rs/koraci.html
"Кораци", часопис за књижевност, уметност и културу истрајава на овим просторима већ 50 година. Своје прве кораке, начинио је крајем 1966. године, у деценији која је карактеристична по рађању многих часописа у унутрашњости. Почео је скромно, али и тада са амбицијом да прерасте средину у којој настаје и постане релевантан у широј заједници.
http://www.skd.rs/


Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

[*] Претходна страница

Пређи на пуно издање