Ev malo budalaština sa Vikipedije. Jedan administrator, koji je poznat kao neko ko ne vlada baš najbolje pravopisom, postavio je
pitanje na Trgu za pravopis da li se piše Operacija Potkovica ili Operacija potkovica. Dobio je vrlo fer odgovor (ne od mene) — zavisi da li je reč "operacija" deo imena. On je onda kao argument za
promenu imena članku na malo slovo dao
ovaj članak u Dnevniku. Kad mu je ukazano da to nije ispravno, i da se operacija sigurno ne zove Operacija potkovica, nego samo Potkovica, dao je smušene odgovore koji naravno jesu samo bedna provokacija i izazivanje na svađu. Plus mu se pridružuje
drugi korisnik, koji inače voli da tura zareze i gde treba i gde ne treba, piše
ne znam zajedno, a i sam odogovor koji je napisao, govori dovoljno o njegovoj pismenosti (članka!:P). Eto, s takvima čovek na Vikipediji treba da se bori svakodnevno. Nije ni čudo što je Psiho-Delija napustio projekat. Dosadilo čoveku da se preganja sa uobraženim i bezobraznim neznalicama. Sve suvi poznavaoci pravopisa, iako do dolaska na Vikipediju nisu ni znali da tako nešto postoji, a kamoli imali jedan primerak te knjige u rukama…