Српски језички атеље > Књижевност

Шта сте последње читали?

(1/25) > >>

Бруни:
Ајде, да отворимо тему која би нам свима била занимљива, и у којој бисмо сви имали нешто да напишемо.

Шта сте последње читали, и да ли вам се допало или не? Зашто да, зашто не?

Ја давно нисам прочитала неку књигу да тако кажем, лепе књижевности, јер у последње време читам само хисторијске књиге. Ето, последњу коју сам (коначно) прочитала јесте биографија Катарине Медичи шведске списатељице која се зове Leoniе Frieda (н’умем да транскриптујем, па нек стоји овако у оригиналу). Изузетно ми се допало, иако није никаква романсирана биографија, већ историографско штиво…

Шта ви читате или сте прочитали у последње време?

——-

Ova tema je zaključana. [lock]
Molimo vas da otvorite novu temu za svaku novu knjigu, kako bi svaka imala sopstvenu diskusiju. U naslov stavite ime pisca i ime knjige.

Соња:
Нажалост, све нешто, као, немам времена да се лепо код куће завалим и само читам - све што сам у последњих годину-две прочитала било је током путовања, што оних дванаесточасовних до Македоније, што по граду.

Брајсон ми је много сладак (и оцу ми се свиђа). За сада сам прочитала Ни овде ни тамо и Кратку историју безмало свачега (још ме неке његове књиге чекају).

Пре пар дана завршила Тајни запис (http://www.guardian.co.uk/books/2008/may/24/fiction1).

Последњу туру сам већ помињала, на оном форуму. Синоћ одгледала и филм (http://www.sonyclassics.com/lastorders/flash/index.html). Боље је кад се (прво) прочита.

Јуче почела књигу која се зове Озбиљни људи. Већ на другој страни сам нашла неке симпатичности, преписаћу вам пар детаља, сад морам да радим нешто озбиљно :).

Прочитала сам ја још којешта, али се овога најлепше сећам.

Бруни:
Извини, али ко је тај Брајсон? На линку пише да је аутор Себастијан Бари…

Јесу ли то све књиге од једног те истог аутора?

Соња:
У, пардон! Ја мис’ила биће довољно да разредим, па да свима све буде јасно… Извињавам се, нешто сам битно морала на брзину да завршим, па нисам овде стигла да будем прецизна.

Дакле, оно прво је Бил Брајсон. Тајни запис је пис’о Себастијан Бари, Последњу туру Грејем Свифт, а Озбиљне људе тамо неки Индијац. Ни за једнога од поменутих нисам била чула, али се испоставило да су симпатични. Ништа озбиљно (до потпуно неозбиљно), и даље ништа што изискује сувише концентрације.

Да, пардон, недавно сам прочитала и "Не идимо ноћас псима" http://contemporarylit.about.com/od/memoir/fr/dogsTonight.htm.

Има још, само не могу свега да се сетим.

Имам ја и озбиљних књига код куће, да не мислите да сам тамо некака безвезе :), само ми се не читају озбиљне ствари. Више, брате, волем да се смејем док нешто читам него да се бедачим и бацам у филозофије над смислом живота. (Ниједна од наведених, да се разумемо, није нарочито далеко од смисла живота, само датоме прилази на позитиван начин.)

Tanja:
Ja trenutno čitam Korekcije od Džonatana Frenzena i uživam :)

Навигација

[0] Списак порука

[#] Следећа страница

Пређи на пуно издање