Мени се допало
Филип
(Фи је од? А ово ип је од х
ипос? ) А да ли можемо да оставимо имена па да неко напише од.. хм… чега потичу, шта значе и слично? Ми смо ову вежбу имали са професорком латинског и наааравно да смо је смарали читав час од тренутка када је кренула са том причом. Ко деца у првом разреду.
Моје име значи јунакиња тј. потиче од неке речи која има значење јунак, храбар. И ту је и Андреј, Андрија, Андреја, Андреа, и моје
А имала сам још један извор, али ћу сачекати, можда се врати тај форум, и ту ми је једна драга особа написала за моје име, а чини ми се да има за још пар имена. Али ми се то значење није нешто свидело (сад се присећам) и чини ми се да је било нешто у смислу мушкобањаста, тако нешто. Да ли неко зна како се звала Косовка девојка?
Може? Е, сад.. Ја не знам колико тих извора има и који је тачан. Пошто се та два тумачења разликовала (тумачења моје професорке и те особе).
Па ћу ја ставити за почетак Михајло и Ања. (да не кренем баш са подужом листом
)
Шта значе, од које речи потичу, како је та реч/име настало, због чега? И ако се сетите још неких питања, додајте.
За Вука сам знала и то још као мала сам знала, и то ако се не варам од прабабе. И сад је баш бзв јер бих могла да чујем да ли постоји нешто тако у Влашком крају.
А онда сам сазнала за Французе
они су ми најбољи.
Сад сазнах то за Шпанце, Пере у Педро. Боо.. То као што моја тета хоће Срђан да пребаци у Серђо. А тек сам за моје име протествовала
осакати ми име, просто ми делује голо, ко секиром да га је огулила (можда састругала) и сасекла са свих страна по мало. Пи’