Поздрав свима. Пре свега, желим вам срећну Нову годину.
Желим да знам да ли постоји неко правило (норма) приликом навођења списка литературе у неком раду (семинарском, матурском и сл.). До сада сам увек списак коришћене литературе стављао на крају документа. Верујем да је тако правилно? Када списак литературе садржи више елемената, сваки елеменат списка литературе је потребно нумерисати. Да ли постоји норма о нумерисању елемената списка литературе или се он може произвољно изабрати (нумерација бројевима или нумерација симболима)? Када се наводи штампана литература (књига, часопис, и сл.) који је поступак њеног навођења? Да ли је, на пример, следећи поступак исправан:
Прво слово имена аутора тачка Презиме аутора зарез уколико постоји још неки аутор (навођење другог, и осталих аутора сагласно наведеном принципу за првог аутора у списку аутора) две тачке Име штампане литературе зарез Издавач зарез Место издавања зарез година издавања тачка зарез?
Посебно ме интересује да ли се прописује норма приликом навођења електронске литературе, при чему овде разликујем два случаја. Први случај је када се ради о готовој електронској књизи (у рецимо пдф формату), а други случај је када се ради о неком сајту чији је садржај коришћен као литература током писања рада. Верујем да није довољно оставити само УРЛ адресу до сајта у овом другом случају?
Замолио бих вас за помоћ.
Унапред вам хвала.