Ma, ti pemzioneri trabunjaju. Izjednačenost ženskih prava je samo prividna. Nema to veze s ćirilicom. Osim toga, to je po meni zloupotreba ženskog imena u političke svrhe, vrlo ružno, vrlo, vrlo ružno…
Što se tiče ćirilice… Društvo napreduje i napreduje u latiničnom pravcu, to je očigledno. Zašto je to tako, nije bitno. Pogotovu nije dobro ružiti ljude zato što koriste latinicu a ne ćirilicu. Jedini način, čini mi se, da se latinica "suzbije" jeste da se državnim propisima zabrani, ili barem da se ćirilica počne zakonski favorizovati, ali očigledno je da se to ne radi (a i ne bi bilo lepo). Nešto slično se dešava ovde u Kataloniji. Isprva je to bila samo pozitivno populisanje katalonskog, ali sad postaju već opasni i to mi se ništa ne dopada. Što je kriza veća, to su sve jači glasovi o osamostaljenju, a samim tim i totalnom proterivanju kastiljanskog. U školama, navodno, kažu da svako ima pravo da odabere jezik na kom če učiti, ali svako ko zatraži da mu dete uči isključivo na kastiljanskom, blago rečeno, nije viđen blagonaklono, i naravno, obavezno se pojavi u novinama. Politika je gadna stvar. A bili su mi tako simpatični dok su širili na pozitivan način katalonski jezik, čak sam zaista imala želju da ga učim…