Што се тиче изговора и писања у Косјерићу? Апсолутно не.
Добро. А ја тврдим да нема ни минимум шансе да су аутори Речника САНУ погрешили. И тврдим да је Николић највероватније погрешио.
Дујо, слажем се са свим што си рекао. Само ми објасни како се све то може применити на проблем Косијерац/Косјерац? Да ли смо установили узус, ако јесмо, на који начин смо то урадили, а на крају: који је следећи корак, односно, како натерати нормативисте да нормирају створени обичај, односно да измене већ постојећу норму, односно, да нормирају Николићеву варијанту?
Рецимо, тврдим да је Паћино узус, али изгледа да тај узус није нормиран. Такође мислим да је
Присли узус, али лингвисти мисле другачије и нису нормирали ни један ни други, већ предлажу
Пресли и
Пачино. Зашто?
neko nekad zapisao, možda letimično, možda pogrešno, možda arbitrarno.
Тврдим да су ови из САНУ папски безгрешни. Такође, у прилог тој тврдњи иде и чињеница да су за облик
Косијерац у Речнику САНУ као потврда наведена два извора: Љубомир Стојановић и Рјечник југословенске академије. За облик у Обратног речнику, Николић је као извор навео самог себе, иако у попису литературе стоји да је као један од извора користио и Речник САНУ. Оно твоје "можда летимично, можда погрешно, можда арбитрарно" би се, по свему судећи, могло применити на Николића.