Da, ali ja sad ne znam da li taj etički komitet na medicinskom fakultetu ima svoje zvanično ime Etički komitet medicinskog faluteta Univerziteta u Beogradu, ili je to etički komitet, kao bilo koji etički komitet, samo je ovo etički komitet Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ponadala sam se da ti pouzdano znaš

Evo jedan citat iz Pravilnika za rad sa eksperimentalnim životinjama Medicinskog fakulteta u Nišu:
"Etički komitet ima zadatak da proceni etičnost predloženog eksperimentalnog protokola
pridržavajući se principa etičnosti propisanih Pravilnikom. To podrazumeva i organizaciju redovne
kontrole eksperimentalnog rada istraživača od strane
Etičkog komiteta, kao i predlog kaznenih
mera ukoliko se utvrdi nepoštovanje Pravilnika. Pri ocenjivanju predloženog eksperimentalnog
protokola
Etički komitet mora voditi računa da osigura poštovanje zakonskih odredbi koji tretiraju
ovu oblast u Srbiji i Crnoj Gori."
Evo nešto i sa sajta beogradskog med. fakulteta:
Etički komitet
Etički komitet je stručni organ Fakulteta.
Naučno-nastavno veće na predlog dekana Fakulteta imenuje Etički komitet i odlukom odreduje sastav, nadležnost i način njegovog rada.
Dakle, i ja bih tu stavila malo slovo, jer je nešto opšte, ali ako je zvaničan naziv onda bi trebalo velikim slovom?